Το καταπληκτικό νησί της Κεφαλονιάς ανήκει στο συγκρότημα του Ιονίου νησιού στη δυτική Ελλάδα. Είναι το μεγαλύτερο νησί αυτού του συγκροτήματος και αναδεικνύει τους επισκέπτες του με τη μακρά ιστορία και την ομορφιά του. Είναι ορεινό και προσφέρει καταπληκτικά καταπράσινα τοπία, εκτός από τις υπέροχες παραλίες με διαφανή νερά.

Το νησί της Κεφαλονιάς έχει μια πολύ πλούσια βιοποικιλότητα και στην πραγματικότητα πρόκειται για το σπίτι της θαλάσσιας χελώνας Carreta-Carreta και της μεσογειακής φώκιας Monachus-Monachus. Αξίζει να σημειωθεί ότι και τα δύο είδη απειλούνται. Η χλωρίδα της είναι εξίσου πλούσια. κυρίως, η οροσειρά του Αίνου καλύπτεται από μαύρο πεύκο και
ελληνική έλατο, η οποία είναι ιθαγενής της Ελλάδας.

Έχει δύο βασικούς οικισμούς: την πόλη του Αργοστολίου, η οποία υπήρξε πρωτεύουσα της Κεφαλονιάς από το 1757 και ο οικισμός του Ληξουρίου. Και οι δύο βρίσκονται στη δυτική πλευρά της Κεφαλονιάς και έχουν πολλά αξιόλογα αξιοθέατα. Η Κεφαλονιά έχει πολλά γραφικά χωριά, όπως το εξαιρετικά όμορφο χωριό Σβορωνάτα και τα Σπαρτιά.

Τα καλύτερα αξιοθέατα στην Κεφαλονιά

Αίνος: Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, αυτό το βουνό καλύπτεται με μοναδικά δέντρα που δημιουργούν ένα τοπίο απόλυτης ομορφιάς και ηρεμίας. Είναι ένα από τα καλύτερα μέρη για πεζοπορία, αν είστε αρχάριος ή όχι!

Το Κάστρο του Αγίου Γεωργίου: Το κάστρο χτίστηκε τον 12ο αιώνα και το σχήμα του μοιάζει με πολύγωνο. Πολλά σπίτια και καταστήματα χτίστηκαν πίσω από τους τοίχους και μερικά από αυτά εξακολουθούν να παραμένουν όρθια.

Αρχαιολογικό Μουσείο: Το Αρχαιολογικό Μουσείο του Αργοστολίου στεγάζει μια μεγάλη συλλογή από διάφορα αρχαιολογικά ευρήματα, όπως αγάλματα, κρατήρες και κοσμήματα κλπ. Από την παλαιολιθική έως τη ρωμαϊκή περίοδο. Η συλλογή των μυκηναϊκών ευρημάτων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή.